İki Günde İstanbul…

İstanbulu gezelim

İstanbul, geleneklerin, kültürün, ağız sulandıran yemeklerin, inanılmaz mimarinin ve en misafirperver ve konuksever insanlardan bazılarının şehri. İstanbul, 15 milyonluk nüfusuyla Avrupa’nın en büyük şehri ve her iki kıtada da yer alması nedeniyle iki kıta: Avrupa ve Asya arasındaki köprüdür. Türkiye’deki şehir genellikle herkesin olmak istediği kişi olabileceği kozmopolit bir şehir olarak görülüyor. Şimdi sizinle iki günde istanbul’u keşfedelim.

İstanbul’un turistik mekanlarının çoğu Avrupa yakasındadır. Toplu taşımayı kullanarak A noktasından B noktasına ulaşmak kolaydır ve en iyi kısmı; İstanbul çok uygun! Ancak seyahatinize başlamadan önce Türkiye Vizesi aldığınızdan emin olun .

1. Gün

1. Galata Kulesi

İstanbul’dan günaydın! Tüm şehre bakan bir tepe üzerine inşa edilmiş, Orta Çağ’dan kalma bir taş kule olan Galata Kulesi’ne gidin. Kule sabah 09.00’da açılıyor ve zirveye çıkmak için bilet ücreti 350 Türk Lirası (14,13 USD).

Galata Kulesi’nin etrafını çevreleyen şık kafeler sayesinde kahvaltınızı ve kahvenizi rahatlıkla alabilirsiniz.

İpucu: Hoş Geldiniz Kartı ile İstanbul’daki harcamalarınızdan tasarruf edin .

2. Renkli Balat – İstanbul’da Yapılacak Eşsiz Şey

Balat, İstanbul’un en eski semtlerinden ve en iyi saklanmış mücevherlerinden biridir. Renkli, sessiz, eğimli sokaklar, eski, güzel ahşap evler. Sevimli kafe ve restoranların bulunduğu yenilenmiş binaların kapılarını açmasıyla bu hipster bölgesi büyük bir değişim yaşıyor – Balat, İstanbul’da yapmayı en sevdiğimiz şeylerden biri.

Balat, İstanbul hakkında her şeyi öğrenin .

Şaşırtıcı bir şekilde bu bölge özellikle sabahları hala çok sessiz. Galata Kulesi’nden Haliç Hattı’na doğru yokuş aşağı yürüyün ve sadece bir durak uzaklıktaki Fener’e giden vapura binin.

İşte İstanbul’daki tüm otel seçenekleri

3. Süleymaniye Camii

Fener’den 7 dakikalık bir halk otobüsü yolculuğuyla sonraki durağımız Süleymaniye Camii’ne doğru ilerleyin. İstanbul’un bu eski en büyük camisi, bir şehrin yedi tepesinin üzerine inşa edilmiştir ve hemen hemen her yerden görülebilmektedir. Ziyaretçilerin çoğunluğu yalnızca Sultanahmet Camii’ni ziyaret ettiğinden, güzel mimarisi pek fark edilmemektedir.

İstanbul’u yemekle keşfedin: İki kıtanın tadı yemek turu

4. Mısır Mısır Çarşısı

İstanbul’un hareketli sokaklarından nehre doğru 10 dakikalık kısa bir yürüyüş sizi Mısır Mısır Çarşısı’na götürür. Baharat, kuruyemiş, yağ, tatlı, mücevher ve kuru meyve satan dükkanların bulunduğu büyük bir çarşı. Dini ve resmi tatil günlerinde çarşı kapalıdır.Şimdi okumaya vaktiniz yok mu?Endişelenme! Daha sonra okumak için Pinterest’e kaydedin.

İpucu: Mısır Çarşısı’na giderken Rüstem Paşa Camii’ni ziyaret edin. Ziyaretimiz sırasında inşaat nedeniyle ulaşılamadı ama hakkında harika hikayeler duyduk.

İşte İstanbul’daki tüm otel seçenekleriniz.

5. İstanbul’daki Gizli Çatı

Gün batımından hemen önce Kubbe İstanbul’un çatısına çıkın. Samimi ve misafirperver bir adam olan Harun, iyi dekore edilmiş çatı katının sahibidir. Resmi olarak Kubbe, İstanbul’da gün batımını izlemek için yapılacak en iyi şeydi ancak yakın zamanda giriş ücreti 100 TL olan bir fotoğraf mekanına dönüştü. (~ 7 USD) Ayrıca konumun yanındaki çatı katından harika ücretsiz manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Önemli not : Kubbe İstanbul geçici olarak kapalıdır. Bunun yerine Nova Şantiye Cafe’ye göz atın !

İstanbul çevresinde yürüyüş turu için müsaitlik durumuna bakın

2. Gün

6. Sultanahmet Camii

Sultanahmet Camii (Sultan Ahmed Camii) İstanbul’un en ünlü simgesidir. Caminin nefes kesen mavi iç mekanı bu lakabın alınmasını sağlamıştır: Sultanahmet Camii. Tur gruplarından ve namaz vakitlerinden kaçınmak için sabah saat 08:30’da başlayın. Kapaklar ücretsiz olarak mevcuttur ve giriş ücreti yoktur.

İstanbul çevresinde yürüyüş turu için müsaitlik durumuna bakın

7. Ayasofya

Sultanahmet Camii’nden bir sonraki durağımızı şimdiden görüyoruz: Ayasofya. Bu cami (önceden UNESCO müzesiydi) dünyanın en büyük arkeolojik başarılarından biridir. Özellikle ihtişamı ve mozaiklerle ve güzel detaylarla dolu inanılmaz iç mekanıyla ünlüdür.

Ayasofya, pazartesi hariç her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyarete açık ve ücretsiz. Tıpkı Sultanahmet Camii’ndeki gibi örtü ve uzun pantolonla buna uygun giyinin. Ayasofya’yı ziyaret etmek İstanbul’da yapılacak en popüler şeydir.

İstanbul çevresinde yürüyüş turuyla şehrin önemli noktalarını görün

8. Topkapı Sarayı

Topkapı, padişahlar ve aileleri için devasa bir eski saray (şu anda müze). Bahçeli dört büyük avluya, daha küçük binalara, nehir manzarasına ve çarpıcı bir hareme (kadın aile üyelerinin yaşadığı yer) ev sahipliği yapıyor.

Güzel bir şekilde dekore edilmiş Topkapı Sarayı Hareminde 300 oda, 9 Türk Hamamı, 2 Cami ve hatta bir hastane bulunmaktadır. Harem sol taraftaki ikinci avluda yer almaktadır.

Biletlerinizi buradan online alın .

9. Renkli Evler (Yerebatan Caddesi)

Öğle yemeği vakti! En canlı renklere boyanmış evlerin yer aldığı Yerebatan Caddesi, Topkapı’dan 4 dakikalık yürüme mesafesindedir. Balat’tan farklı olarak bu cadde otel ve restoranlarla dolu ve hareketlidir. Kybele Hotel & Restaurant’ı arayın ve çılgınca dekore edilmiş bir ortamda güzel bir öğle yemeği yiyin.

İşte İstanbul’daki tüm otel seçenekleriniz.

10. Kapalıçarşı

Kapalıçarşı ziyareti İstanbul’da yapılacaklar listenizde mutlaka bulunmalıdır. Kapalıçarşı, fenerler, kilimler, mücevherler ve çok daha fazlası gibi birçok geleneksel ürünün bulunduğu büyük bir kapalı alışveriş alanıdır. Burada kaybolmak kolay ve eğlenceli ama tabelaları mutlaka takip edin.  

Alternatif olarak, sizi Kapalıçarşı’nın en iyi tezgahlarına götürecek bilgili bir yerel rehber eşliğinde bir tura katılın. Tur müsaitliğini buradan öğrenin .

Bir şey satın almayı planlıyorsanız uzun ve yoğun bir pazarlığa hazır olun. Çarşı sabah 9’dan akşam 20’ye kadar açık ve her pazar kapalı.

11. Şemsiye Caddesi İstanbul

Karaköy yemek yiyebileceğiniz, kahve içebileceğiniz, harika atmosferin tadını çıkarabileceğiniz mekanlarla dolu şirin bir mahalle. Sokaklar sanatla dolu ve bu gösterişli noktalardan biri de İstanbul’un şemsiye caddesi. Hafta sonları ve öğle saatlerinde bu bölge birkaç fotoğraf ve bir içkiyle oldukça ünlüdür. Burası şemsiye sokağın tam yeri .

Ayrıca okuyun: Kapadokya’da Sıcak Hava Balonları

T1 tramvayı Karaköy’ü ziyaret etmenin en kolay yoludur çünkü küçük mahallenin hemen dışında durmaktadır.

İşte İstanbul’daki tüm otel seçenekleriniz.

İki günden fazla kalmayı mı planlıyorsunuz? İstanbul’da gezilecek yerlerinize Dolmabahçe Sarayı, Ortaköy Camii, Beylerbeyi Sarayı ve Prens Adalarını da ekleyin. Ne yazık ki kötü hava koşulları nedeniyle bu yerleri ziyaret etme seçeneğimiz olmadı.

Related posts

Karahantepe ve Göbeklitepe’de Gördüklerim

Son Yaprak

Cendere Köprüsü